Slava srpskoj Ateni! - Mitrović, Aleksandar Lj (Knjigotiskara i litografija C. Albrechta, 1890)
Odgovor na "Hrvatov" članak, objavljen u 129. br. "Hrvatske" god. 1890.; polemika o srpstvu i hrvatstvu uopće, a Dubrovnika napose.