Hèrvati Madjarom : odgovor na proglase nihove od ožujka mieseca i travnja 1848. - Mažuranić, Ivan ([s. n.], 1848)
Jedan od najboljih publicističkih tekstova kod nas u kojem se brani hrvatska pozicija i prava prema mađarskim posezanjima.