Književno jedinstvo naroda Hrvata i Srba - Dlustuš, Ljuboje (Klub hrvatskih književnika, 1920)
Predavanje u povodu proslave 10-godišnjice postojanja Kluba hrvatskih književnika u Osijeku; protiv prijedloga što ga je Nikola Andrić iznio u predavanju "Jedan narod treba i jednu književnost da ima" (skupština Društva hrvatskih književnika 7. VI 1920.), da Hrvati prime ekavštinu u književnosti.