Iz pjesama Paše Antuna Kazalija - Kazali, Pasko Antun (Dubrovačka hrvatska tiskara, 1903)
Dubrovčanin rodom, pjesnik koji se nadahnjivao Byronom, pisao pjesme u narodnom desetercu, a ovdje je iznijet izbor njegovih pjesama.