Smrt Stjepana II : posliednjega vladara iz domaće, hrvatske dinastije Držislavovića (1090 ?) (1865)
Sadržaj: na stolici sjedi muškarac duge kose s raspelom u ruci. Oko njega skupina ljudi, jedan kleči pokrivši lice rukama.