Lettera al signor consigliere Giuseppe Alačević - Marković, Ivan, redovnik ([s. n.], 1900)
U povodu Alačevićeva prikaza djela: Pisani, Paul. La Dalmatie de 1797 a 1815. Episode de conquetes napoleoniennes. Paris, 1893; taj je prikaz počeo izlaziti u Bullettino di archeologia e storia patria dalmata 17/1894; Markovićeve primjedbe tiču se podataka o franjevačkoj provinciji Dalmacije.