Osman spjevan po gosparu Givu Frana Gundule - Gundulić, Ivan (1816)
Cjelovit tekst spjeva s dopunama Pijerka Sorkočevića - dopune su u ovom prijepisu 13. i 14. pjevanje; svakom pjevanju prethodi kratko "sdarscjagne" od 6 strofa s rimom ababcc