Tristogodišnjica samostana Blaž. Gospe na Visovcu u Dalmaciji - Zlatović, Stjepan (s. n., 1876)
U Franjevačkom samostanu Blažene Majke Božje na Visovcu svake godine 2. kolovoza održava se tradicionalno proštenje na dan Gospe od anđela. Na taj dan slijeva se vjernički puk iz Šibenika, Skradina, Drniša, Karina, Ravnih Kotara, Like. Po jezeru se brodicama organizira svečani ophod sa starodrevnom slikom. Opisane su prirodne ljepote Visovca kao i njegova kulturno duhovna baština.