Muhamed i njegovi nasljednici / engleski napisao Washington Irving ; priredio Milan Kovačević - Irving, Washington (1907)
Knjiga I ima 39 poglavlja, počinje poglavljem s uvodnim primjedbama o Arapima, a završava poglavljem o Muhamedu kao čovjeku i o njegovu apostolskom značaju te dodatkom o islamskoj vjeri i vjerskim obavama