Muhamedovi nasljednici - Irving, Washington (1907)
Knjiga II ima 58 poglavlja, počinje poglavljem o izboru prvog kalifa nakon Muhamedove smrti 632., a završava poglavljem o pobjedama Muse Ibn Noseira, vojnama na moru te provalama u Siciliju, Sardiniju i Malorku, prodorom u Tingitaniju i pripremama za provale u Španjolsku