Javna riječ sa skupštine Srp. prav. crkveno-školske opštine u Banjaluci - Stari opštinar ([s. n.], 1893)
U poglavlju I. o katoličkoj propagandi trapista pred pravoslavnom crkvom i srpskom školom u Banjaluci i o držanju sarajevskoga pravosl. metropolite Nikolajevića prema toj pojavi ; II. o odnosu vlasti prema pravoslavnoj crkvi u Bosni ; III. o naredbi Zemaljske vlade za Bosnu i Hercegovinu od 25. V. 1892. da se učitelji ne mogu namještati na vjerskim i privatnim školama bez vladine potvrde.