Osman - Gundulić, Ivan (1765)
Cjelovit tekst spjeva s dopunama Pijerka Sorkočevića - dopune su u ovom prijepisu 13. i 14. pjevanje; svakom pjevanju prethodi kratko "sdarsgjagne" od 6 strofa s rimom ababcc