Genetička diferenciranost subpopulacija obične smreke (Picea abies (L.) Karst.) na planini Igman - Ballian, Dalibor; Bogunić, Faruk; Konnert, Monika; Kraigher, Hojka; Pučko, M.; Božič, Gregor (2007)
Uporabom 12 izoenzimskih sustava, te analizom 20 gen lokusa, uspoređivana je genetička struktura dviju subpopulacija s planine Igman. Prema ekološkim pokazateljima, a misli se na klimu i njeno djelovanje, postoje razlike između subpopulacija, jer jedna pripada mrazištu a druga tipičnoj planinskoj klimi. Rezultati analize izoenzimskih biljega upućuju na postojanje razlika između analiziranih subpopulacija
Bibliografija: 28 jed
Summary
Keywords: Smreke -- Genetička istraživanja; Bosna i Hercegovina