Stabilizacija tla pomoću PowerCem-a i mogućnost primjene u izgradnji šumskih cesta - Pičman, Dragutin (Array, 2007)
U šumarskoj cestogradnji do sada su primjenjivana različita stabilizacijska sredstva za poboljšanje nosivosti nenosivih šumskih tala pri izgradnji šumskih cesta. Stabilizacija se posebice koristi u nizinskim šumama, gdje je s građevnog motrišta velika prisutnost slabo nosivih i nenosivih šumskih tala. Dosadašnje kemijske metode koristile su vapno, cement, različite ugljikovodične pripravke (RRP, WEGS i sl.), dok je u novije vrijeme tendencija na primjeni različitih aditiva. Prema kemijskim karakteristikama PowerCem stabilizira humus i na taj način omogućava izgradnju šumskih cesta uz minimalnu uporabu kamenog materijala. Upravo je primjena sredstava za stabilizaciju omogućila da se snizi visina nivelete šumskih cesta u odnosu na klasični način izgradnje