Nobelovac Vladimir Prelog - učitelj hrvatskih kemičara - Kovačević, Krunoslav, inženjer kemijske tehnologije (Array, 2007)
U članku je na popularan način i uz mnoštvo dokumentacijskog materijala prikazan životni put Vladimira Preloga, počevši od rođenja u Sarajevu, preko školovanja u Zagrebu i Osijeku, do studija u Pragu.