Proces obrade vode postrojenja za dobivanje uree - Lisac, Hrvoje (Array, 2007)
Tijekom godina rada uočeno je da se proces proizvodnje uree poduzeća Petrokemija d. d. iz Kutine može poboljšati na nekoliko mjesta, pa tako i na sekciji za obradu otpadne vode. Cilj ovoga rada je poboljšanje toga dijela procesa s ekonomskog i ekološkog gledišta koje bi se moglo implementirati unutar postojećeg postrojenja. Provedena je analiza postojećeg stanja postrojenja UREA 2 i predloženo je novo rješenje koje daje zadovoljavajuće rezultate. Napravljena je analiza osjetljivosti veličina procesa koji utječu na količinu amonijaka i uree na izlazu iz sekcije za obradu vode. Kod analize postojećeg stanja i predloženog novog rješenja primijenjen je programski sustav ChemCAD