Digitalna knjižnica šumarskih časopisa - Špac, Vesna, knjižničarka (Array, 2007)
Hrvatskoj akademskoj zajednici osiguran je pristup različitim bazama podataka i one pokrivaju sva znanstvena područja. Šumarske znanosti zastupljene su u nekima od njih, iako najčeće ne kao izdvojena grupa šumarstvo, već unutar nekih drugih grupa (agronomija, znanost o biljkama, ekologija, znanost o tlima i sl.). Pretraživanjem je pronađeno 145 šumarima zanimljivih časopisa s cjelovitim tekstovima. Najznačajnija bibliografska baza za područje šumarskih znanosti je CABI (Commonwealth Agriculture Bureau International) i ona pokriva cjelokupno područje šumarstva, agronomije, agrošumarstva, drvne industrije i sl., ali samo manji broj časopisa osigurava pristup cjelovitim tekstovima. Dio relevantnih šumarskih časopisa pronađen je u slobodno dostupnim bibliografskim bazama i na web stranicama izdavača