Višekriterijalna optimizacija u upravljanju prostorom - Vučijak, Branko (Array, 2007)
Rad predstavlja osnovne elemente uporabe višekriterijalne optimizacije (VKO) u prostornom planiranju. Kao i u svim drugim procesima u kojima je jedna sastavnica i donošenje odluka, te u kojima se pojavljuju konfliktni interesi ili ciljevi, pomoć za donošenje najbolje odluke je dobrodošla i u prostornom planiranju. Prikazana je uloga višekriterijalne optimizacije u upravljanju prostorom, njezini osnovni pojmovi, kao i izvori neizvjesnosti i mogućih grešaka modeliranja sustava