Fuzzy modelling in air protection - Rumenjak, Damir; Štambuk, Siniša, inženjer rudarstva (2007)
Sažetak: Pokazuje se kako se klasično modeliranje kakvoće zraka iz površinskih izvora zamjenjuje modeliranjem na temelju neizrazitih skupova. Rezultati takvog modeliranja su neizraziti skupovi koji se mogu koristiti u tzv. hibridnim modelima za približno zaključivanje i podršku odlučivanju u zaštiti okoliša. Također se opisuje budući rad na konstrukciji lingvističkih varijabli i prikazivanju okolišnih normi neizrazitim skupovima u svrhu korištenja u hibridnim sustavima
Bibliografija: 19 jed.
Sažetak
Keywords: Zrak -- Zaštita okoliša -- Neizraziti skupovi -- Hibridni sustavi -- Lingvističke odrednice -- Matematički modeli -- Primjena modela -- Podrška odlučivanju