Chronic obstructive pulmonary disease and weaning of difficult-to-wean patients from machanical ventilation : randomized prospective study - Matić, Ivo, liječnik (Array, 2007)
Cilj: Usporedba T-nastavka i ventilacije podpomognute tlačnom potporom (engl., pressure support ventilation, PSV) kao dvaju postupaka primjenjivih nakon odvajanja bolesnika s kroničnom obstruktivnom bolešću pluća (engl., chronic obstructive pulmonary disease, COPD) od umjetne ventilacije nakon neuspjele ekstubacije.