Veduta della Basilica di S.ta Maria Maggiore - Piranesi, Giovanni Battista (vlast. nakl, 1748)
U prvom planu prikazan je stup oko kojega se nalaze ljudi i razbacani dijelovi arhitekture. Na drugoj strani trga, dijagonalno od stupa, nalazi se crkva. Prikaz je opremljen legendom.