Između sjećanja i povijesti - Nora, Pierre (Array, 2007)
Prijevod je rađen prema izvorniku 'Entre mémoire et histoire. La problématique des lieux'. U: Nora, Pierre (1984) 'Les lieux de mémoire'. Paris: Gallimard