Zadrugari, borimo se za izvršenje plana razvitka.. (1948)
Sadržaj: plakat je podijeljen na 12 polja u kojima su prikazane različite scene iz života i rada poljoprivrednih zadruga. U svakom od polja nalazi se neka od parola o napretku rada zadruge