[Carcere] VII - Piranesi, Giovanni Battista (vlast. nakl, 1761)
Prikazan je unutrašnji prostor tamnice sa spiralnim stubištem i pokretnim mostom. Prikazane su i sprave za mučenje, te likovi ljudi u različitim položajima.