[Carcere] VIII - Piranesi, Giovanni Battista (vlast. nakl, 1761)
Prikazan je unutrašnji prostor tamnice sa stepeništima u različitim smjerovima i drvenim mostovima. Prikazani su i likovi ljudi u različitim položajima.