Mn-crust todorokite mineralization on SW backshore Cretaceus limestones from the island of Dugi Otok (Central Adriatic, Croatia) - Lugović, Boško (Array, 2008)
Na jugozapadnoj obali Dugog otoka prema otvorenom moru u zoni plime i oseke postoji neobična i obilna pojava mineralizacije manganom u formi hidratiziranih oksida. Javlja se kao ovojnica, kora, tanka presvlaka, odnosno kao grozdasti fino laminirani, koncentrični agregat na gornjokrednim vapnencima i dolomitima