Mn-crust todorokite mineralization on SW backshore Cretaceus limestones from the island of Dugi Otok (Central Adriatic, Croatia) - Lugović, Boško; Šegvić, Branimir, geolog; Šegvić Bubić, Tanja (2008)
Na jugozapadnoj obali Dugog otoka prema otvorenom moru u zoni plime i oseke postoji neobična i obilna pojava mineralizacije manganom u formi hidratiziranih oksida. Javlja se kao ovojnica, kora, tanka presvlaka, odnosno kao grozdasti fino laminirani, koncentrični agregat na gornjokrednim vapnencima i dolomitima
Bibliografija: 29 jed
Keywords: Karbonatne stijene; Dugi otok