Sociodemographic and medical characteristics of involuntary psychiatric inpatients : retrospective study of five-year experience with Croatian act on mental health - Potkonjak, Jelena (Array, 2008)
Cilj ove studije bio je analizirati sociodemografske i medicinske značajke prisilno hospitaliziranih i liječenih bolesnika u petogodišnjem razdoblju primjene Zakona o mentalnom zdravlju. Od svih bolnički liječenih bolesnika na Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" u razdoblju od 1. siječnja 1998. do 31. prosinca 2002. izuzeli smo one prisilno hospitalizirane prema Zakonu o mentalnom zdravlju. Svi podaci za analizu prikupljeni su iz medicinske dokumentacije