Recommendations for neuropathic pain treatment - Demarin, Vida; Bašić Kes, Vanja; Zavoreo, Iris; Bosnar-Puretić, Marijana; Rotim, Krešimir; Lupret, Velimir, ml.; Perić, Mladen; Ivanec, Željko; Fumić Dunkić, Lidija; Lušić, Ivo; Aleksić-Shihabi, Anka; Kovač, Biserka; et al. (2008)
Oštećenje somatosenzornog sustava predstavlja rizik za nastanak neuropatske boli. Rezultat takvog oštećenja su promjene koje dovode do senzitizacije perifernog i središnjeg živčanog sustava. Simptomi uključuju kontinuiranu bol (koja se opisuje kao žareća, paleća) ili sporadičnu bol (najčešće se opisuje kao probadajuća, trgajuća, poput strujnog udara). Dijagnoza se temelji na anamnezi i nalazu fizikalnog pregleda
Bibliografija: 122 jed
Keywords: Neuropatska bol -- Antidepresivi -- Antiepileptici