Study of the reproduction of the Karamote shrimp Peneaus (Melicertus) kerathurus in Amvrakikos Gulf, western Greece - Conides, Alexis J. (Array, 2008)
Razmnožavanje kozice, Penaeus (Melicertus) kerathurus (Forskål, 1775), je istraživano na populacijama iz prirodne sredine na području zaljeva Amvrakikos (Jonsko more, zapadna Grčka). Uzorkovanje je obavljeno svakog mjeseca u razdoblju između lipnja 1999. godine i svibnja 2001. godine. Rezultati istraživanja pokazuju da se kozica mrijesti u razdoblju travanj-rujan