Study of the reproduction of the Karamote shrimp Peneaus (Melicertus) kerathurus in Amvrakikos Gulf, western Greece - Conides, Alexis J.; Glamuzina, Branko; Dulčić, Jakov; Kapiris, Kostas; Jug-Dujaković, Jurica; Papaconstantinou, Costas (2008)
Razmnožavanje kozice, Penaeus (Melicertus) kerathurus (Forskål, 1775), je istraživano na populacijama iz prirodne sredine na području zaljeva Amvrakikos (Jonsko more, zapadna Grčka). Uzorkovanje je obavljeno svakog mjeseca u razdoblju između lipnja 1999. godine i svibnja 2001. godine. Rezultati istraživanja pokazuju da se kozica mrijesti u razdoblju travanj-rujan
Bibliografija: 35 jed
Keywords: Morski rakovi -- Razmnožavanje; Jonsko more