Two new-born great white sharks, Carcharodon carcharias (Linnaeus, 1758) (Lamniformes; Lamnidae) from Turkish waters of the north Aegean Sea - Kabasakal, Hakan (Array, 2008)
Novookoćena jedinka psa ljudoždera uhvaćena je 1. srpnja 2008. pomoću mreže stajaćice u blizini grada Altınoluka (Edremit zaljev, sjeverno Egejsko more), a nakon tri dana slijedio je ulov novog juvenilnog primjerka na istoj lokaciji pomoću pridnenog parangala. Prethodno ovim nalazima, ukupna duljina (TL) najmanjeg živućeg primjerka psa ljudoždera u Mediteranu je iznosila 142 cm TL i to juvenilne ženke, uhvaćene u blizini talijanskog gradića Mazara del Vallo, 11. kolovoza 1983