Histological comparison of spleen and kidney tissue from farmed and wild European sea bass (Dicentrarchus labrax L.) - Kurtović, Božidar (Array, 2008)
Svrha ovog rada bila je istražiti utjecaj intenzivnog uzgoja, na histološku sliku slezene i bubrega lubina. Istraživani su lubini iz intenzivnog uzgoja, uzgajani u kavezima i hranjeni industrijski proizvedenom kompletnom hranom, a kao kontrolna skupina poslužili su lubini iz prirodne populacije uzorkovani prilikom izlovljavanja ribe iz Tarske uvale, Istra