On the occurrence of Pinctada radiata (Mollusca: Bivalvia: Pteriidae), an alien species in Croatian waters - Doǧan, Alper (Array, 2008)
Dva primjerka školjkaša Pinctada radiata, lesepsijskog migranta, su nađena prilikom bentoskog istraživanju u sjevernom Jadranu na dubini od 59 m na siltoznom pijesku, u travnju 2006. Ovo je novi nalaz spomenute vrste u hrvatskim vodama Jadrana