Vertical distribution of phosphorus species and iron sediment at open sea stations in the middle Adriatic region - Matijević, Slavica (Array, 2008)
U sedimentu sa 5 postaja otvorenog mora srednjeg Jadrana ispitane su koncentracije različitih oblika fosfora (P) u jezgrama debljine 0-10 cm