Suočavanje s najvećom žrtvom : dragocjeno signaliziranje, fiktivno srodstvo i geneza samoubilačkog terorizma - Prokopowicz, Piotr (Array, 2008)
U radu se pokušava prikazati uvriježene pristupe u tumačenju samoubilačkog terorizma i njihove nedostatke koji su uglavnom i empirijski dokazani. Stoga se predlažu mogući tumačeći pristupi iz domene evolucijske psihologije i antropologije koji nadrastaju nedostatke postojećih, uglavnom društveno-humanističkih pristupa. Orijentacijom na grupne dinamike te sustave značenja fenomen samoubilačkog terorizma se razmatra iz nove perspektive koja može biti od velike pomoći kreatorima politika