Need for rehabilitation teamwork training in Europe - Eldar, Reuben (Array, 2008)
Timski rad je kamen temeljac rehabilitacijske medicine. Poslenici u rehabilitacijskoj medicini su dobro obrazovani u svojim područjima i posjeduju veliko stručno znanje. Međutim, nedostaje im prilika za obrazovanje i stjecanje vještina i stavova potrebnih za učinkovit timski rad, uglavnom vještina vezanih uz komunikaciju, suradnju i rukovođenje. S obzirom na to, timski rad je teško ostvariti, a učinkovitost postupka rehabilitacije je smanjena. Kako bi se povećala učinkovitost rehabilitacije potrebno je povećati razmjere i broj edukacijskih aktivnosti vezanih uz stjecanje vještina nužnih za timski rad