Djelovanje temperature u mostovima sandučastog poprečnog presjeka - Radovanović, Željka D. (Array, 2008)
Prikazani su rezultati vlastitih istraživanja djelovanja temperaturnih promjena na konstrukciju mostova sandučastih poprečnih presjeka. Opisano je ispitivanje provedeno na pješačkom mostu u Podgorici. Primjenom metode regresijske analize postavljeni su matematički odnosi i određene jednadžbe ovisnosti srednjih temperatura u betonskoj konstrukciji o temperaturama okolišnog zraka u hladu.