Istraživanje brzine korozije u armiranom betonu - Banić, Davor, inženjer građevinarstva; Bjegović, Dubravka; Balabanić, Gojko (2008)
U radu su prikazani rezultati eksperimentalnog istraživanja brzine korozije na dvjema grupama armiranobetonskih uzoraka. Ubrzana korozija armature potaknuta je naizmjeničnim ciklusima vlaženja i sušenja u slanoj komori. Mjerena su tri parametra korozije: elektrokemijski potencijal, električni otpor betona i gustoća korozijske struje. Analizirani su rezultati mjerenja te su kao rezultat dane preporuke za ocjenu stanja armature pri istražnim radovima na postojećim konstrukcijama
Bibliografija: 22 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Armirani beton -- Korozija