Optimizacija mikroarmiranog betona za opterećenje na savijanje - Skazlić, Marijan (Array, 2008)
U radu se polazi od toga da najčešće upotrebljavani sastav mikroarmiranoga betona sadrži 30 kg/m3 čeličnih vlakana. U istraživanju koje je predmet ovoga članka odabran je optimalni sastav mikroarmiranoga betona s navedenom količinom čeličnih vlakana i ispitivano je ponašanje u očvrsnulom stanju pod djelovanjem opterećenja koje izaziva savijanje. Uz razmatranje utjecaja hibridnih čeličnih vlakana na svojstva mikroarmiranoga betona analiziran je i utjecaj orijentacije tih vlakana