Optimizacija mikroarmiranog betona za opterećenje na savijanje - Skazlić, Marijan; Tkalčić, Damir, inženjer građevinarstva; Šomoši, Dejan (2008)
U radu se polazi od toga da najčešće upotrebljavani sastav mikroarmiranoga betona sadrži 30 kg/m3 čeličnih vlakana. U istraživanju koje je predmet ovoga članka odabran je optimalni sastav mikroarmiranoga betona s navedenom količinom čeličnih vlakana i ispitivano je ponašanje u očvrsnulom stanju pod djelovanjem opterećenja koje izaziva savijanje. Uz razmatranje utjecaja hibridnih čeličnih vlakana na svojstva mikroarmiranoga betona analiziran je i utjecaj orijentacije tih vlakana
Bibliografija: 11 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Armirani beton -- Opterećenje -- Ispitivanje materijala