Otpornost pojasnog kutnika kod vijčanih čeličnih priključaka - Skejić, Davor (Array, 2008)
U radu se daje prikaz postojećih modela procjene otpornosti gornjeg pojasnog kutnika kod vijčanih priključaka nosač-stup opterećenih momentom savijanja. Rezultati provednih parametarskih analiza upućuju na značajne razlike u procjeni otpornosti prema postojećim modelima. Praktični doprinos ovog rada je upoznavanje inženjera - projektanata sa ovim tipom priključka, koji, ukoliko je smisleno projektiran, omogućuje razvijanje poželjnog duktilnog ponašanja. čelične konstrukcije