Otpornost pojasnog kutnika kod vijčanih čeličnih priključaka - Skejić, Davor; Dujmović, Darko, inženjer građevinarstva; Javor, Anka (2008)
U radu se daje prikaz postojećih modela procjene otpornosti gornjeg pojasnog kutnika kod vijčanih priključaka nosač-stup opterećenih momentom savijanja. Rezultati provednih parametarskih analiza upućuju na značajne razlike u procjeni otpornosti prema postojećim modelima. Praktični doprinos ovog rada je upoznavanje inženjera - projektanata sa ovim tipom priključka, koji, ukoliko je smisleno projektiran, omogućuje razvijanje poželjnog duktilnog ponašanja. čelične konstrukcije
Bibliografija: 13 jed.
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Čelične konstrukcije -- Potresi -- Otpornost; Građevinske konstrukcije -- Čelični okviri -- Seizmičko opterećenje