Određivanje progiba betonskih nosača s armaturom od polimera armiranih vlaknima - Kišiček, Tomislav; Sorić, Zorislav; Galić, Josip, inženjer građevinarstva (2008)
Opisan je proračunski model progiba betonskih nosača armiranih armaturom od polimera armiranih vlaknima (A-PAV). Model se temelji na određivanju zakrivljenosti poprečnih presjeka duž nosača opterećenog na savijanje. Analiziran je utjecaj prianjanja i proklizavanja na rezultate proračuna progiba s povećanjem opterećenja. U proračunskom se modelu mogu primijeniti stvarni dijagrami prianjanje/proklizavanje (eksperimentalno određeni normiranim pokusom) ili idealizirani dijagrami
Bibliografija: 30 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Armiranobetonske konstrukcije -- Nosivost -- Proračun