Sustavi klasifikacije i kvalifikacije građevinskih tvrtki u nekim europskim državama - Krtalić, Vladimir (Array, 2008)
U radu se opisuju sustavi klasifikacije i kvalifikacije građevinskih tvrtki u 13 država članica EU. Prikazane su opće karakteristike organizacije provedbe navedenih sustava, a također i kriteriji koji se primjenjuju u postupku provedbe sustava klasifikacije i kvalifikacije građevinskih tvrtki. U radu su obuhvaćeni i pravni temelji provođenja postupaka certifikacije odnosno dodjeljivanja suglasnosti za obavljanje određenih vrsta građevinskih radova i/ili izvođenja svih radova