Tunel Pećine - Kuželički, Rajko (Array, 2008)
Tunel Pećine izvodi se na državnoj cesti D404 koja spaja središte Rijeke sa riječkom obilaznicom u čvoru Draga. Duljine je 1258,50 m sa tri trotračne i dvije četverotračne dionice te dva priključka za podzemne garaže. Tunel prolazi ispod gradskog područja usporedno s kolosijekom željezničke pruge Rijeka – Zagreb, najvećim dijelom kroz ekstremno okršenu stijensku masu. U radu su prikazani osnovni podaci o tunelu te projektiranju i izvedbi, a istaknute su i njegovi osobitosti