Analiza pouzdanosti pri numeričkom modeliranju kvalitete vodotoka - Vouk, Dražen (Array, 2008)
Ispitana je opravdanost uključivanja analize pouzdanosti pri numeričkom modeliranju kvalitete vodotoka. Modelom QUAL2E-UNCAS analizirana je kakvoća vode rijeke Save na njenom gornjem toku kroz RH. Monte Carlo simulacijom analizirana je pouzdanost ulaznih parametara u obliku koeficijenata razgradnje organske tvari i obogaćivanja vode kisikom. Rezultati analize prikazani su osnovnim svojstvima funkcije gustoće vjerojatnosti relevantnih izlaznih parametara na odabranim lokacijama