Ugovor o građenju kao temelj pravnog posla - Belaj, Vlado; Rajčić, Davor (2008)
Prikazuje se ugovor o građenju, temeljni pravni posao koji se sklapa između izvođača i investitora. Ugovor je dvostrano obvezan, formalan, naplatan i imenovan. Pobliže se obrađuju pravni izvori ugovora o građenju, njegovi bitni sastojci, cijena radova, nadzor, odstupanju od projekta i nepredviđeni radovi, odgovornost za nedostatke i posebni uglavci. U članku se prikazuje odredba Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim odnosima, a koje se odnose na ugovor o građenju
Bibliografske bilješke uz tekst
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Građevinarstvo -- Pravna regulativa; Hrvatska