Utjecaj iskopa tunela na stabilnost pokosa predusjeka - Milaković, Davor; Kovačević, Meho Saša (2008)
U radu se opisuje stanje kada se u području predusjeka tunela nalaze dvije geotehničke konstrukcije, predusjek i tunel, u istom području djelovanja. Odgovara se na pitanje utjecaja iskopa tunela na stabilnost pokosa predusjeka. Prikazuje se proračun deformacija upotrebom numeričkog trodimenzijskoga modela, koji simulira stvarni proces iskopa predusjeka i tunela, kao i prijedlog tehnoloških rješenja za smanjenje utjecaja iskopa tunela na stabilnost pokosa u zoni predusjeka
Bibliografija: 12 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Tunelogradnja -- Iskop