Zaštita Slavonskog Broda od poplava bujičinih potoka - Petrić-Stepanović, Veronika (Array, 2008)
Razmatra se zaštita Brodskog Posavlja od bujičnih potoka s Dilj-gore koji su prijetili Slavonskom Brodu i Jelas-polju do gradnje Istočnoga lateralnog kanala i skretanja voda u rijeku Savu. No poplave iz 2004. i 2005. upozorile su na brojne probleme nastale u međuvremenu kada su na brdskim obroncima izgrađene kuće bez propusta na kanalima i bujičnim potocima. Od 2006. dograđuje se sustav za zaštitu od voda bujičnih vodotoka, a u članku su prikazani izvedeni i planirani radovi